Országos Magyar Vadászkamara

Tolna Vármegyei Területi Szervezete

7100 Szekszárd, Pollack Mihály u. 32/B. fsz. 2.

Tel: (74) 512-224

E-mail: omvk.tolna@gmail.com

A vadászati engedélyek új kiállítási rendje

Az egyes vadgazdálkodással összefüggő miniszteri rendeletek módosításáról szóló 57/2023. (X. 16.) AM rendelet a vadászati engedélyek kiállításának rendjét érintivadászati engedély kérelmek benyújtásában nincs változás, ugyanakkor ezen engedélyek papír alapú kiadása megszűnt, helyette elektronikus (pdf) alapú dokumentumot állít ki a Vadászkamara, melynek érvényességi adatai az online ügyfélszolgálati felületről kérdezhetők le.

A vadászati engedély kiadásának rendje ezentúl a teljes ügymenet tekintetében online módon történik. A vadászati engedély mintája október 24-étől kikerült a végrehajtási rendeletből, és csupán adattartalmat ír elő a jogszabály. A biztosítási bélyegek kiadási rendszere is megszűnik, mivel a Groupama Zrt. biztosítóval kötött szerződés alapján – a vadászjegy mellé kiadott dokumentumhoz hasonlóan – ebben az esetben is fedezetigazolás van a bélyeg helyett mint igazoló kötvény. A biztosítási bélyegek megszűnésével tehát a papíralapon kiadott vadászati engedélyek technikailag kivezethetővé válnak. Ebben a formában a vadászjegyigazoló dokumentumhoz hasonló vadászati engedély tölthető le az ügyfélszolgálati rendszerből elektronikusan, azzal, hogy a beküldött vadászati engedély kérelmek adatai és csatolmányai továbbra is a Vadászkamara adminisztrátorainak jóváhagyását követően kerülnek kiállításra.

Az elektronikusan visszaküldött vadászati engedély dokumentumát a jóváhagyott vadászati engedély oldaláról lehet letölteni az ügyfélszolgálati rendszerben, az ezen szereplő QR kóddal vagy a vadászati engedély számát megadva ellenőrizhető az engedély érvényessége és annak időintervalluma az ugyfelszolgalat.omvk.hu weboldalon vagy a Vadászkamara mobilapplikációján keresztül. Az Android és IOS készülékekre is elérhető applikáció a vadászjegyérvényesség lekérdezés mintájával azonosan működik, így azután, hogy használat előtt frissítjük, offline módon, internetkapcsolat nélkül is használhatjuk.

Az engedélyekhez rendkívül egyszerűen, pár kattintással tudunk hozzájutni, ha a Vadászkamara illetékes vármegyei Területi Szervezete jóváhagyta az elektronikusan beküldött kérelmet. Az elbírált kérelmek a jóváhagyott vadászati engedélyek között jelennek meg, ahol kétféle módon is le tudjuk tölteni az elektronikusan kiállított dokumentumokat.

1. LETÖLTÉSI OPCIÓ

Amennyiben az összetartozó engedélyeket egyben szeretnénk letölteni, a sor elején a nevek előtti négyzetet kijelölve, majd a „letöltés” gombra kattintva tudjuk ezt megtenni. Egy zip kiterjesztésű (tömörített) fájlt fogunk kapni, amely a vadászati engedélyek pdf dokumentumai mellett a biztosítási bélyeget helyettesítő fedezetigazoló dokumentumokat is tartalmazza külföldi vadászonként, magyar nyelven.

2. LETÖLTÉSI OPCIÓ:

A másik lehetőség, hogy a jóváhagyott engedélyek listájában a jelölőnégyzet és a vadászati engedély szám közötti dokumentum ikonra kattintunk, és így személyenként láthatjuk a beküldött és jóváhagyott kérelem részletes adatait.

Itt már a vadászati engedélyeket és a fedezetigazoló dokumentumokat különböző nyelvekre lefordítva tudjuk letölteni.

Részletes útmutató az online vadászati engedély kérelmének benyújtásáról és érvényességi adatok lekérdezéséről az alábbi hivatkozásokon érhető el (kattintson!):

Országos Magyar Vadászkamara
Tolna Vármegyei Területi Szervezete


7100 Szekszárd, Pollack Mihály u. 32/B. fsz. 2.
Tel: (74) 512-224
E-mail: omvk.tolna@gmail.com

9 + 3 =