Országos Magyar Vadászkamara

Tolna megyei Területi Szervezete

7100 Szekszárd, Pollack Mihály u. 32/B. fsz. 2.

Tel: (74) 512-224

E-mail: omvk.tolna@gmail.com

TÁJÉKOZTATÓ A VADÁSZATI ENGEDÉLYEK KIADÁSÁVAL KAPCSOLATBAN

Tisztelt Ügyfelünk, Tisztelt Vadászatra Jogosultak!

 

Az alábbiakban a vadászati engedélyek kiváltásával kapcsolatos igazgatási szolgáltatási díj megfizetésének szabályairól tájékoztatjuk.

 

A 63/2012. (VII. 2.) VM rendelet 2. § (4) bekezdése szerint:

A díjat – amennyiben e rendelet másként nem rendelkezik – a hatóság1 számára az eljárás lefolytatására irányuló kérelem benyújtásával egyidejüleg kell megfizetni, vagy a befizetés megtörténtét annak igazolására alkalmas dokumentummal igazolni.”.

 

A 2. § (5) bekezdése szerint:

Amennyiben az ügyfél a díjat a hatósági eljárásra irányuló kérelmének előterjesztésével egyidejüleg nem, vagy nem teljes mértékben fizeti meg, a hatóság hiánypótlási felhívásának kézhezvételétől számított tizenöt napon belül köteles a befizetést teljesíteni és a fizetési megbízás közlemény rovatában az (1) bekezdésben foglalt adaton túl a hatósági felszólítás ügyazonosító számát is feltüntetni.”.

 

A 3. § (1) bekezdése kimondja, hogy:

Kérelemre indult hatósági eljárásban a kérelem visszavonása vagy elutasítása esetén – amennyiben e rendelet vagy külön jogszabály másként nem rendelkezik – az igazgatási szolgáltatási díjat nem lehet visszatéríteni.”.

 

A fizetési megbízás közlemény rovatában fel kell tüntetni a hatósági1 eljárás megnevezését – jelen esetben vadászati engedély – és az ügyfél adószámát, illetve adóazonosító jelét.

1 a hatóság ebben az esetben a vadászkamarát jelenti

 

Fentiken túlmenďż˝en a 79/2004 (V. 4.) FVM. rendelet (Vhr.) (1b) bekezdése értelmében:

A fel nem használt vadászati engedély nem váltható vissza. A vadászati engedély elvesztése, megsemmisülése esetén a pótlásként kiadott engedély után a teljes összeget kell ismételten megfizetni.”.

 

Az idézett jogszabályi előírások értelmében, még a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel sem áll módunkban a vadászati engedélyekért megfizetett igazgatási szolgáltatási díjakat visszafizetni, illetve a már kiállított vadászati engedélyeket visszaváltani!!!

 

Kérjük, hogy fentieket mindenképpen vegyék figyelembe a kérelem benyújtásakor.

A benyújtáskor kötelezően kitöltendő nyomtatványok:

NYILATKOZATOK kulfoldi vadasz

NYILATKOZATOK kulfoldi vadász pdf

 

 

OMVK Tolna Megyei Területi Szervezete

Országos Magyar Vadászkamara
Tolna Vármegyei Területi Szervezete


7100 Szekszárd, Pollack Mihály u. 32/B. fsz. 2.
Tel: (74) 512-224
E-mail: omvk.tolna@gmail.com

15 + 4 =